Агенција за лекове и медцинска средства Србије најављује свој 18. симпозијум под називом “Здраво јединство дубоких корена”, који ће се одржати 13-14. октобра 2023. у хотелу Горски на планини Копаоник.

Симпозијум се реализује у сарадњи са ко-организаторима, Привредном комором Србије, Удружењем иновативних произвођача лекова – ИНОВИА и Удружењем иностраних генетичких произвођача лекова – ГЕНЕЗИС а под покровитељством Министарства здравља Републике Србије.

Као и претходних година, Симпозијум ће обухватити најатрактивније теме за кључну циљну групу – представнике фармацеутске индустрије у областима лекова и медицинских средстава како за хуману тако и за ветеринарску примену. Потрудили смо се да направимо баланс веома практичних тема и радионица и погледа у будућност и то се види и у првом нацрту програма који се такође објављен овом приликом. О њима ће говорити како експерти АЛИМС али и најеминентнији инострани и домаћи предавачи из региона али и целе Европе и САД.

На симпозијум су позвани и представници регулаторних тела са којима АЛИМС има билатералне или мултилатералне споразуме о сарадњи или планира њихово потписивање – Италије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Словеније, Румуније, Бугарске, Мађарске, Албаније, Словачке, Молдавије за које очекујемо да ће послати делегације на високом нивоу, а такође је предвиђено учешће представника међународних организација и тела као што су Евопска Агенција за лекове, Европски директорат за квалитет лекова и бригу о здрављу, Канцеларија СЗО за Европу, и делегација ЕУ у Србији.

Почев од данас, сви заинтересовани учесници 18. традиционалног симпозијума АЛИМС могу да се пријаве за учешц́е преко званичног сајта симпозијума http://www.simpozijum-alims.rs

Симпозијум се поново одржава на атрактивној локацији у хотелу Горски на Копаонику, која ће верујемо задвољити захтеве како у погледу природног окружења једне од најлепших планина Србије, тако и у виду конференцијског простора и свих пратећих хотелских садржаја који доликују овако престижном скупу.

Због веома разноврсног и богатог програма, имамо вишеструке паралелне сесије, као и подељене котизације за лекове и медицинска средства са једне стране, и ветеринарске лекове са друге стране, о чему се такође можете детаљније информисати на званичном сајту симпозијума. Укпуна котизација која обухвата два дана програма и све сесије је 50.000 динара + ПДВ, док је само за ветеринарске сесије котизација 33.000,00 динара + ПДВ.

О самом програму се можете сазнати више у прилогу овог обавештења а иако остављамо могућност измене, пре свега наглашавамо да ћемо у наредном периоду радити на попуњавању садржаја конкретним називима предавања а посебно предавача, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Ипак , уверени смо да имате више него довољно информација већ сада да се одлучите да управо овога пута ваша компанија учествује у највећој могућој мери, јер се есенцијална сазнања која стичете на АЛИМС симпозијуму не могу стећи нигде другде на овако свеобухватан и користан начин.