OBAVEŠTENJE O POVLAČENJU Circular stapler WH-Y-32 SA TRŽIŠTA

Proizvođač Stapleline Medizintechnik GmbH, Nemačka, prosledio je Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije, obaveštenje o povlačenju sa tržišta medicinskog sredstva Circular stapler WH-Y-32 – cirkularni stapler.

Naime, proizvođač Stapleline Medizintechnik GmbH, Nemačka, je odlučio da iz preventivnih razloga sprovede meru povlačenja sa tržišta medicinskog sredstva Circular stapler WH-Y-32 – cirkularni stapler, jer je ustanovio da, u slučaju kada je tkivo na kome se vrši zašivanje – suviše tvrdo, se može dogoditi da se spojevi ne formiraju pravilno, s obzirom da je čvrstina materijala opruge na centralnoj poluzi nešto niža od standardne.

Iz navedenih razloga, kako bi se izbegli problemi, proizvođač je naglasio da se medicinsko sredstvo Circular stapler WH-Y-32 – cirkularni stapler, ne sme ponovo upotrebljavati i da je potrebno da se sve uvezene količine (15 komada), vrate proizvođaču, radi zamene.

Prema izjavi nosioca dozvole za stavljanje u promet predmetnog medicinskog sredstva, Medicalline d.o.o., Beograd, uvezene količine medicinskog sredstva Circular stapler WH-Y-32 – cirkularni stapler (15 komada), nisu dalje prodavane, odn. nisu stavljene u dalji promet, tako da su spremne za povraćaj ino-dobavljaču.

Pismo obaveštenja proizvođača o povlačenju sa tržišta medicinskog sredstva Circular stapler WH-Y-32 – cirkularni stapler, možete pregledati.