У сарадњи са Агенцијом за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС), компаније Janssen Cilag Kft-Predstavništvo Beograd, AstraZeneca UK Ltd- Predstavništvo Beograd i Boehringer Ingelheim Serbia d.o.o. Beograd, желе да Вас обавесте о следећем:
Сажетак:
– Ризик од дијабетичке кетоацидозе мора се узети у обзир у сличају појаве неспецифичних симптома, као што су: мучнина, повраћање, анорексија, абдоминални бол, прекомерна жеђ, отежано дисање, конфузија, неуобичајени умор или поспаност. Лекари треба да информишу пацијенте о знацима и симптомима метаболичке кетоацидозе и да их посаветују да одмах потраже медицинску помоћ ако им се такви знаци или симптоми појаве.
– Лечење СГЛТ2 инхибиторима треба одмах прекинути ако се сумња на дијабетичку кетоацидозу или је ова дијагноза потврђена.
– Не препоручује се поновно започињање терапије СГЛТ2 инхибиторима код пацијената који су претходно имали дијабетичку кетоацидозу током терапије СГЛТ2 инхибиторима, осим ако се није открио и разрешио неки други узрок кетоацидозе.
– Лечење СГЛТ2 инхибиторима треба привремено обуставити код пацијената који су хоспитализовани због већих хируршких захвата или због теже болести. У оба случаја, лечење СГЛТ2 инхибиторима се може наставити након што се стање пацијента стабилизује.
Додатне информације о безбедносном питању и препоруке
Већина пријављених случајева дијабетичке кетоацидозе код пацијената који су били на терапији СГЛТ2 инхибиторима захтевала је хоспитализацију. До данас, већина случајева се појавила током прва 2 месеца терапије. У неким случајевима, непосредно пре или истовремено са појавом кетоацидозе, код пацијената су били присутни: дехидратација, смањен унос хране, губитак телесне тежине, инфекција, хируршка интервенција, повраћање, смањење дозе инсулина или лоша контрола дијабетеса.
У одређеном броју случајева пријављене су атипичне умерено повишене вредности глукозе или вредности глукозе испод 14 mmol/L (250 mg/dL), док је хипогликемија забележена у једном случају. Било је такође случајева кетоацидозе убрзо након престанка примене СГЛТ2 инхибитора.
Механизам настанка дијабетичке кетоацидозе повезане са применом СГЛТ2 инхибитора није установљен. Дијабетичка кетоацидоза се обично развија када је ниво инсулина значајно умањен. Дијабетичка кетоацидоза се најчешће појављује код пацијената са дијабетесом типа 1 и обично је праћена високим нивоом глукозе у крви (>14 mmol/L). Међутим, у одређеном броју горе описаних случајева код пацијената са дијабетесом типа 2, нивои глукозе у крви су били само незнатно повишени, насупрот типичним случајевима дијабетичке кетоацидозе.
Додатне препоруке:
Пре почетка терапије СГЛТ2 инхибиторима, треба узети у обзир предиспонирајуће факторе за кетоацидозу из историје болести пацијента. Ти фактори су следећи:
– ниска резерва бета-ћелија панкреаса (нпр. код пацијената са дијабетесом типа 2 и ниским нивоима Ц-пептида, латентном аутоимуном болешћу код одраслих (ЛАДА) или код пацијената са панкреатитисом у историји болести),
– стања која доводе до ограниченог уноса хране или тешке дехидратације,
– нагло смањење дозе инсулина,
– повећане потребе за инсулином због акутне болести,
– операција,
– злоупотреба алкохола.
Потребан је опрез приликом примене СГЛТ2 инхибитора код ових пацијената, па је пацијенте потребно информисати о горе наведеним факторима ризика.
Значајан број случајева кетоацидозе се јавио код неодобрене примене ових лекова код пацијената са дијабетесом типа 1.
Подсећамо здравствене раднике да СГЛТ2 инхибитори нису одобрени за лечење дијабетеса типа 1.
На основу ограничених података из клиничких испитивања, кетоацидоза се јавља често код пацијената са дијабетесом типа 1.
1Напомена: Лекови INVOKANA (канаглифлозин), VOKANAMET
(канаглифлозин/метформин) и JARDIANCE (емпаглифлозин) се не налазе у промету у Републици Србији и њихово прометовање се не планира у наредних 12 месеци.
Писмо здравственим радницима можете погледати овде.