Informacije – media centar

 • Donacija ALIMS od 750.000 dinara u humanitarne svrhe
  09.01.2017.

  Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije je odlučila da donira značajna sredstva u humanitarne svrhe, kako bi pomogla najugroženijim grupama kao što su deca i mladi koje nije moguće lečiti u Srbiji, zatim ona sa smetnjama u razvoju i deca bez doma i roditeljskog staranja. Preuzmite saopštenje u celosti OVDE.

 • Nacionalni registar lekova – NRL2016
  26.07.2016.

  U okviru delatnosti Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, jedan od značajnih zadataka se odnosi na obezbeđenje informacija zdravstvenim profesionalcima o registrovanim lekovima u obliku prikladnog stručnog vodiča.

  Pregledu Nacionalnog registra lekova – NRL 2016, u elektronskoj formi, možete pristupiti preko strane Publikacije.

 • Strip igra o lažnim lekovima “Lana Tafi” adaptirana u predstavu na Zmajevim dečjim igrama
  20.06.2016.

  Zahvaljujući interesovanju i velikom zalaganju članova Farmaceutske studentske asocijacije Novog Sada (Pharmaceutical Students’ Association of Novi Sad) – PSANS u sredu 8. juna u Novom Sadu je u okviru 59. junskih programi Zmajevih dečjih igara održana predstava po motivima strip-igre o falstifikovanim lekovima “Lana Tafi”. Zmajeve dečje igre su prestižna manifestacija na kojoj je od 8 do 12. juna predstavljeno raznovrsno dečje i stvaralaštvo za decu i mlade a PSANS je ove godine uzeo učešća u realizaciji igara i zajedno sa drugarima iz dramske sekcije Gimanzije “Svetozar Marković” oživeo likove i priče iz stripa “Lana Tafi”.
  Naime, iskorišćeni su motivi stripa koji je razvijen kao projekat Saveta Evrope sa ciljem da se poruka i znanje o problemu falsifikovanih lekova prenese što većem broju mladih ljudi i za koji će posle Srbije i Italije u edukativne svrhe koristiti još preko 10 evropskih zemalja što je potvrda uspeha i relevantnosti ove velike inicijative.
  Projekat je inače iniciran i realizovan od strane Mr.farm. Pavla Zelića iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) koji je pored pisanja scenarija bio i vođa projekta, dok je crtež bio zaslužan Boris Nenezić, diplomac Akademije primenjenih umetnosti Univeziteta u Beogradu i uspešan ilutrator i strip autor, a originalni koncept je definisao Dr Domeniko Di Đorđo iz Agencije za lekove Italije (AIFA).

  ZDI-1.jpg

  ZDI-2

  Studenti i đaci su pripremili igranu, interaktivnu, zabavnu i poučnu predstavu za klince i klinceze i za sve koji se tako osećaju, koristeći situacije i scene navedene strip igre o falsifikovanim lekovima “Lana Tafi” i ona je održana 08. juna u 20 časova u Zmaj Jovinoj ulici, u Novom Sadu, na Maloj sceni “Pod lipom”.

  Snimak predstave možete videti na YouTube-u linku.

  Tekst zvaničnog saopštenja na sajtu Nacionalne asocijacije studenata farmacije NAPSer pogledajte ovde.

Prikaži još obaveštenja