Obaveštenje o privremenom načinu dostavljanja slučajeva neželjenih reakcija na lek sa teritorije R. Srbije od strane nosilaca dozvola Agenciji

Usled proglašenja vanrednog stanja zbog korona virusa u R. Srbiji, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) uspostavila je alternativni i privremeni način dostavljanja slučajeva neželjenih reakcija na lek (ICSR) sa teritorije R. Srbije (Predmet NCF-1) od strane nosilaca dozvola putem i-mejla, a u skladu sa uputstvom i napomenama u nastavku.

Sve napomene navedene u „Uputstvu za prijavljivanje slučajeva neželjenih reakcija na lekove“ (verzija 2.0, 10/2017) ostaju da važe (uključujući rokove podnošenja), s tim da ovaj alternativni i privremeni način dostavljanja ICSR (Predmet NCF-1) putem i-mejla treba da bude primaran način dostavljanja počev od danas i za naredni period, u odnosu na dostavljanje ICSR (Predmet NCF-1) putem ALIMS pisarnice.

Ovo obaveštenje i detaljno uputstvo i napomene za dostavljanje ICSR sa teritorije R. Srbije (Predmet NCF-1) putem i-mejla možete da pogledate ovde odnosno u funkcionalnoj oblasti Farmakovigilanca ovde .