Direktor ALIMS Spec. dr. med. Saša Jaćović dobitnik nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”

Direktor ALIMS Spec.dr.med. Saša Jaćović je u sredu, 28. marta 2018, u svečanoj sali Rektorata u Beogradu primio prestižnu nagradu “Kapetan Miša Anastasijević”. Ova nagrada je direktoru Jaćoviću dodeljena za liderstvo, odgovornost, inovativnost i poslovne rezultate u zdravstvu, a pored njega, dobitnici su bili i istaknute ličnosti iz sveta kulture, privrede i zdravstva, sa teritorije prestonice, između ostalih i književnik Ljubivoje Ršumović, glavni i odgovorni urednik kompanije “Novosti” Milorad Vučelić, neurohirurg profesorka Danica Grujičić koja se obratila prisutnima u ime laureata i drugi. Dvadesetak povelja je dodeljeno u sklopu akcije “Put ka vrhu”, koju već 18 godina, za zasluge u različitim oblastima, organizuju Beogradski i Novosadski univerzitet u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i kompanijom Media Invent.
Zadovoljstvo je biti među današnjim laureatima – rekao je prof. dr Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu, predsednik žirija. “U donošenju odluke polazili smo od lika i dela Miše Anastasijevića, rukovodili smo se onim idejama koje su trajne i poželjne. Vrednovali smo sposobnost, kreativnost, stvaralaštvo, preduzetnički duh, društvenu odgovornost, solidarnost i verujemo da naši slavodobitnici imaju mnogo ovih osobina, baš kao što ih je imao i Miša Anastasijević.” zaključio je on.

U obrazloženju žirija povodom nagrade za direktora Jaćovića je navedeno sledeće: “Doktor Saša Jaćović, specijalista interne medicine, je jedan od vrhunskih menadžera u zdravstvenom sistemu Republike Srbije, koji već pet godina sa velikim uspehom vodi ključnu instituciju za oblast zdravstvenih proizvoda, Agenciju za lekove i medicinska sredstva Srbije – ALIMS. Uspesi Dr Jaćovića u upravljanju ljudima i institucijama su bazirani na preko 20 godina profesionalnog iskustva u svetu farmacije i rada na rukovodećim pozicijama. U dosadašnjem mandatu direktora Jaćovića je ostvaren izuzetan napredak u obavljanju svih poverenih poslova ALIMS-a, ali i mnoge druge inicijative, koje sve zajedno imaju pozitivne posledice na zdravlje naših građana. Iz godine u godinu, prihodi ove samofinansirajuće institucije rastu i ostvaruju se rekordni rezultati u pogledu svih obavljenih poslova, što je direktan rezultat dobrog upravljanja i organizacije. Dr Jaćović je čovek koji je svojim stručnim, profesionalnim i ljudskim kvalitetima direktno doprinosi boljem kvalitetu života i zdravlju građana naše zemlje, kroz svoje višegodišnje požrtvovane napore u zdravstvenom sistemu Srbije.”

Direktor Jaćović je ovim povodom izjavio “kako je ovo priznanje kako za njega kao menadžera, ali i za sve zaposlene u ALIMS i odnosi se na uspehe i rezultate u prethodnom periodu te stoga predstavlja zajedničku krunu rada u ovoj insitituciji, ali je takođe i priznanje koje obavezuje na dalji vredan i odgovoran angažman u svim oblastima kojima se bavi ALIMS.”