ALIMS dobio priznanje kao šampion otvorenih podataka

Na konferenciji „Otvoreni podaci za efikasnost, odgovornost i razvoj“, koja je u organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu, Svetske banke i United Nations Development Programme in Serbia (UNDP) održana u Beogradu u utorak, 08.12.2015. godine, ALIMS je dobio priznanje kao institucija koja je među prvima u Srbiji dostavila informacije o lekovima i medicinskim sredstvima u formatu otvorenih podataka.
ALIMS je omogućila dnevno preuzimanje ažurnih podataka o lekovima i medicinskim sredstvima preko portala eUprave. Podatke koje je ALIMS dostavio su u formi u kojoj se mogu dalje koristiti, a sve u pravcu unapređenja komunikacije sa privrednim subjektima koje se bave prometovanjem lekova i medicinskih sredstava, ali i institucijama koje imaju regulatornu ulogu.

Konferencija „Otvoreni podaci za efikasnost, odgovornost i razvoj“

Konferencija „Otvoreni podaci za efikasnost, odgovornost i razvoj“

Priznanje je direktoru ALIMS, Spec. dr. med. Saši Jaćoviću uručila Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Dr Kori Udovički. Konferencija je okupila sve ključne aktere u ovoj sferi, a ALIMS se pored učešća predstavnika IT grupe Mast.inž.maš. Igora Vanevskog i Mr.farm. Pavla Zelića, zaduženog za međunarodnu saradnju, predstavio i kroz prezentaciju Dr vet.med. Mladena Pavlovića, iz Veterinarskog sektora, koji je bio jedan od učesnika upravo održanog takmičenja HAKATON, na kojem su mladi programeri i aktivisti pravili aplikacije na osnovu podataka koje pružaju državne institucije kao što je ALIMS.