Održane dve izuzetno uspešne promocije projekta „Lana Tafi” – edukacije mladih o falsifikovanim lekovima kroz strip

U ponedeljak, 28. septembra, u Studentskom kulturnom centru Beograda, u 18h i u dodatnom terminu zbog velikog interesovanja u 19:30h, na najuspešniji mogući način su održane dve konsekutivne promocije edukativnog stripa-igre “Lana Tafi”, i predstavljen ceo projekat čiji je ova publikacija deo.

Sala u SKC-u je bila premala da primi sve zainteresovane srednjoškolce, studente, đake i građane, ukupno preko 300 njih, pa je na oba predavanja, većina stajala ali i sa pažnjom pratila izlaganja docentkinje dr sc. Dušanke Krajnović sa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i Mr.farm. Pavla Zelića iz Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, koji je i autor i vođa projekta.

Najveći broj slušalaca je došao sa Farmaceutskog fakulteta, iz Hemijske škole, Škole “Drvoart”, Medicinske škole “Beograd” u Deligradskoj, Tehničke škole “23 maj” u Pančevu, Medicinske škole Zvezdara, OŠ “Jovan Miodragović” i Pete beogradske gimnazije i mnogih drugih, a prisutan je bio i značajan broj građana i predstavnika državnih institucija – Agencije i Ministarstva zdravlja, i strukovnih i studentskih udruženja farmaceuta i stomatologa.

Lana Tafi

Svi prisutni su dobili i po primerak stripa, a crtač stripa – Boris Nenezić je dugo posle svake promocije crtao svima koji su to želeli, posvete sa likom junakinje stripa i neumornog borca protiv falsifikovanih lekova – Lane Tafi.

Ovom promocijom zvanično je započela i kampanja koja će obuhvatiti sve zainteresovane škole i fakultete na kojima će se održavati tribune posvećene podizanju svesti o falsifikovanim lekovima i deliti primerci stripa.

Lana Tafi

Lana Tafi

Lana Tafi

Lana Tafi

Lana Tafi

Lana Tafi