Izveštaj sa godišnje Medical konferencije

U periodu od 20-22.06.2013. u hotelu Mediteran, Bečići i u organizaciji časopisa Medical i više državnih institucija i tela Crne Gore uključujući i Agenciju za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS) je održana tradicionalna godišnja Medical konferencije koja je nosila naslov „Aktuelnosti u zdravstvu, farmaciji i medicini”.

Kao predstavnik ALIMS na skupu je predavanje na temu „Ambicije i izazovi u regulativi lekova i medicinskih sredstava u Srbiji” umesto vršioca dužnosti direktora ALIMS Spec. dr. med. Saše Jaćovića koji nije mogao da prisustvuje skupu održao Mr. farm. Pavle Zelić, zadužen za međunarodnu saradnju i odnose sa javnošću u ALIMS.

Na ovom skupu visokog ranga koji je pored 150 učesnika okupio eminentne predavače iz državnih institucija i industrije iz regiona i Evrope je takođe ostvaren dinamičan dijalog sa predstavnicima farmaceutske industrije ali i zdravstvenim radnicima iz farmaceutske i medicinske prakse i naročito strukovnih udruženja i doneseni su zaključci o daljim koracima vezano za kontrolu tržišta lekova i cena lekova, intenzivniju regionalnu i međunarodnu saradnju naročito u oblasti bezbednosti i kvaliteta lekova i predlozi za dalje susrete kako bi se započete oblasti saradnje dalje unapređivale i implementirale.

Objavljeno u kategoriji: Vesti